Omáčka z lišek s Tagliatelle

40 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
39 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
250 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce, podélně rozkrojíme a na mírném plameni vaříme v osolené vodě 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, přidáme 20 g másla a uchováme v teple v kastrolu na sporáku. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme a nudle uvaříme al dente. Šunku nakrájíme na proužky. Lišky očistíme a omyjeme, šalotku nakrájíme nadrobno, otrháme lístky tymiánu a všechno společně dusíme na zbývajícím másle 5-8 minut. Přilijeme smetanu. Nudle slijeme, necháme okapat a společně s chřestem přidáme k houbové směsi. Ozdobíme šunkou, pokapeme olivovým olejem, podle chuti osolíme a opepříme a posypeme strouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.