Omáčka z lišek s Tagliatelle
40 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTěstoviny Tagliatelle
- 30gramůŠalotka
- 5gramůTymián čerstvý
- 4lžíceOlej olivový
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPepř černý mletý
- 125gramůSýr Parmezán
- 400gramůLišky čerstvé
- 80gramůŠunka uzená
- 500gramůChřest zelený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
39 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
250 mg
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce, podélně rozkrojíme a na mírném plameni vaříme v osolené vodě 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, přidáme 20 g másla a uchováme v teple v kastrolu na sporáku. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme a nudle uvaříme al dente. Šunku nakrájíme na proužky. Lišky očistíme a omyjeme, šalotku nakrájíme nadrobno, otrháme lístky tymiánu a všechno společně dusíme na zbývajícím másle 5-8 minut. Přilijeme smetanu. Nudle slijeme, necháme okapat a společně s chřestem přidáme k houbové směsi. Ozdobíme šunkou, pokapeme olivovým olejem, podle chuti osolíme a opepříme a posypeme strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.