Omáčka z Lyonu
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 150mililitrůVíno portské
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceEstragon
- 1lžíceOcet vinný červený
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V kastrůlku rozpustíme 10 g másla a plátky cibule na něm osmahneme. Potom přilijeme portské víno, ocet a tekutinu svaříme na polovinu. Přimícháme zahuštěný zeleninový vývar a na mírném ohni 15 minut vaříme. Nakonec osolíme, opepříme, přimícháme zbytek másla a najemno nasekaný estragon. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.