Omáčka z olomouckých tvarůžků – tvarůžnica

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
162 mg
Cukr
47 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko dáme do rendlíku, přimícháme sůl, kmín, pepř a pomalu přivedeme k varu.
  • 2
    Snížíme teplotu, přidáme do něj pokrájené olomoucké tvarůžky (olomoucké syrečky) a pomalu vaříme asi 7–10 minut. Pak rendlík odstavíme z plotny. Do mísy rozdrobíme hrudkovitý měkký tvaroh a zalijeme ho horkým mlékem s tvarůžky.
  • 3
    Přimícháme máslo a drobně pokrájenou omytou pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.