Omáčka z olomouckých tvarůžků – tvarůžnica
15 min.
Ingredience
- 3decilitryMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 100gramůTvarůžky olomoucké věnečky
- 100gramůTvaroh měkký
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
162 mg
Cukr
47 mg
Postup přípravy
- 1Mléko dáme do rendlíku, přimícháme sůl, kmín, pepř a pomalu přivedeme k varu.
- 2Snížíme teplotu, přidáme do něj pokrájené olomoucké tvarůžky (olomoucké syrečky) a pomalu vaříme asi 7–10 minut. Pak rendlík odstavíme z plotny. Do mísy rozdrobíme hrudkovitý měkký tvaroh a zalijeme ho horkým mlékem s tvarůžky.
- 3Přimícháme máslo a drobně pokrájenou omytou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.