Omáčka z pivního sýra
23 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Krkonošský pivní
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1špetkaSůl
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
38 mg
Cukr
28 mg
Postup přípravy
- 1Sýr v rendlíku zalijeme 250 ml mléka a na mírném plameni vyšleháme dohladka. Do horkého sýra zamícháme solamyl, který jsme rozšlehali v 50 ml mléka a omáčku mícháme do zhoustnutí. Poté vmícháme máslo, jemně pokrájenou pažitku a sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.