Omáčka z pórku a červeného vína
28 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 200mililitrůVíno červené
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a vložíme do vhodné nádoby. Zalijeme červeným vínem a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10 minut. Potom přilijeme vývar a vaříme na plný výkon 5 minut. Přidáme máslo nakrájené na kousky a ještě 3 minuty vaříme při plném výkonu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.