Omáčka z telecího masa
65 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí plec
- 500mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůNové koření celé
- 3gramyBobkový list
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůSmetana zakysaná 14%
- 4gramyMajoránka
- 200gramůBramborové noky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř, přivedeme k varu a vaříme asi 40 minut.
- 2Vývar scedíme, koření vyndáme, maso nakrájíme najemno nebo posekáme. Maso vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, provaříme, ochutíme majoránkou, podle chuti dosolíme. Krátce povaříme a odstavíme.
- 3Podáváme s bramborovými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.