Omáčka z tuřínu se skopovým masem
125 min.
Ingredience
- 700gramůSkopové maso přední
- 300gramůVepřová kůže
- 3kusyTuřín
- 0,5lžíceSůl
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 8decilitrůVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
80 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso a vepřové kůže omyjeme a dáme do hrnce. Očistíme, oloupeme a omyjeme 3 tuříny, nakrájíme je na plátky a přidáme k masu. Dále přidáme 0.5 lžíce soli, bobkový list, celý pepř, přilijeme vodu a pod poklicí vše vaříme doměkka přibližně 90 minut.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku.
- 3Když je maso s tuřínem měkké, vyjmeme je a pokrájíme na kousky. Kůže, pokud je má někdo rád, pokrájíme též, nebo je už do omáčky nedáváme. Přimícháme jíšku, necháme ji za stálého míchání rozvařit. Omáčka musí být dostatečně hustá. Vrátíme maso zpátky, omáčku dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.