Omáčka z vína, masa a rajčat
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaSůl
- 1lžíceHořčice
- 2lžičkyPepř bílý
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2kusyRajčata
- 30gramůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji osmažíme najemno nakrájený česnek a cibuli se slaninou, za stálého míchání opečeme, aby cibule zezlátla, poté vmícháme mleté maso a smažíme.
- 2Přidáme sůl, hořčici, pepř, víno a vývar. Mezitím zbavíme rajčata slupky, poté je přidáme do omáčky, povaříme a nakonec vmícháme smetanu. Necháme krátce prohřát a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.