Omáčka z žervé
10 min.
Ingredience
- 5gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 3lžíceMléko polotučné
- 5gramůPažitka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5kusŽervé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
63 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žervé, mléko, žloutek, rozehřáté máslo a sůl vyšleháme v mixeru.
- 2Omáčku podle chuti osladíme a nakonec vmícháme rajčatový protlak a nasekanou pažitku.
- 3Podáváme ke studeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.