Omáčka ze smržů
35 min.
Ingredience
- 1hrstSmrže čerstvé
- 1kusŠalotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůMartell cognac
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůDemi glace
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel hladkolistá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
27 mg
Cukr
417 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou, najemno nakrájenou šalotku vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo a orestujeme na ní očištěné, nakrájené smrže (sušené si dáme předem namočit.) Krátce je podusíme. Potom přilijeme koňak (nebo madeiru či brandy), přidáme demi-glace (telecí či jiný silný vývar) a smetanu. Necháme znovu provařit a zredukovat, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a dochutíme nasekanými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.