Omáčka ze sušených švestek a povidel
45 min.
Ingredience
- 300gramůŠvestky sušené
- 1litrVoda pitná
- 70gramůPerník
- 300gramůPovidla švestková
- 3mililitryCitronová kůra
- 60gramůRozinky bílé
- 100gramůOřechy burské pražené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Sušené vypeckované švestky dáme do hrníčku s vlažnou vodou a necháme je 30 minut namočené. Perník jemně nastrouháme a spolu s povidly dáme hrnce se švestkami. Přidáme citronovou kůru, za stálého míchání vše rozvaříme na omáčku. Potom scedíme, do scezené omáčky vložíme rozinky a nahrubo nakrájené burské ořechy. Podle chuti přidáme cukr, sůl a pepř. Chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.