Omáčka ze sušených švestek a povidel

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené vypeckované švestky dáme do hrníčku s vlažnou vodou a necháme je 30 minut namočené. Perník jemně nastrouháme a spolu s povidly dáme hrnce se švestkami. Přidáme citronovou kůru, za stálého míchání vše rozvaříme na omáčku. Potom scedíme, do scezené omáčky vložíme rozinky a nahrubo nakrájené burské ořechy. Podle chuti přidáme cukr, sůl a pepř. Chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.