Omáčka ze švestkových povidel a červeného vína
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2decilitryVývar drůbeží
- 200gramůPovidla švestková
- 2lžícePerník
- 3špetkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 5centilitrůSlivovice
- 2decilitryVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
505 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v hrnci na rozehřátém másle ji zpěníme do růžova. Přilijeme silný čistý drůbeží vývar, kvalitní červené víno a přivedeme k varu. Poté za stálého míchání přidáme švestková povidla a pomalu je vaříme do doby, až se omáčka zredukuje o 1/3 objemu. Zahustíme jemně nastrouhaným perníkem, ochutíme solí (2 - 3 špetky), cukrem, pepřem a skořicí. Nakonec přilijeme 5 cl slivovice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.