Omáčka ze švestkových povidel a červeného vína

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
505 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v hrnci na rozehřátém másle ji zpěníme do růžova. Přilijeme silný čistý drůbeží vývar, kvalitní červené víno a přivedeme k varu. Poté za stálého míchání přidáme švestková povidla a pomalu je vaříme do doby, až se omáčka zredukuje o 1/3 objemu. Zahustíme jemně nastrouhaným perníkem, ochutíme solí (2 - 3 špetky), cukrem, pepřem a skořicí. Nakonec přilijeme 5 cl slivovice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.