Omeleta nadívaná kuřecími játry
25 min.
Ingredience
- Játra
- 150gramůJátra kuřecí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůBešamel
- 40mililitrůVíno bílé
- 20gramůPetržel kudrnka
- Omeleta
- 180gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra pokrájíme na menší kousky, petrželku posekáme nadrobno.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou a zprudka orestujeme 2 minuty. Potom zalijeme lžící bešamelu a bílým vínem. Minutu povaříme a stáhneme z ohně.
- 3V misce rozšleháme vejce, osolíme, opeříme a vlijeme na pánev, kde jsme rozpálili máslo. Omeletu osmažíme po obou stranách dozlatova. Omeletu přendáme na talíř, uprostřed vykrojíme otvor a do něj vložíme orestovaná játra s petrželkou.
- 4Podáváme jako večeři s topinkami z bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.