Omeleta od císaře

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
36 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
10 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ostružiny očistíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat. Dáme je do misky, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem. Zatím necháme stranou.
  • 2
    Rozinky namočíme do vhodné nádoby, kde už máme připravený rum. Necháme je namočené asi 10 minut. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme smetanu a mléko, rozklepneme vejce. Nakonec přisypeme scezené rozinky, těsto osolíme a dobře promícháme. Necháme ho 15 minut odpočinout.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme půlku těsta a smažíme 5-6 minut. Potom těsto otočíme a 5 minut dopékáme druhou stranu. Pokračujeme se zbylým těstem.
  • 4
    Hotovou omeletu položíme na talíř, lžící položíme do středu připravené ostružiny. Omeletu přeložíme, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme voňavou mátou a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.