Omeleta od císaře
35 min.
Ingredience
- Náplň
- 300gramůOstružiny
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůCukr třtinový
- 30gramůCukr moučkový
- 10gramůMáta
- Těsto
- 0,5lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůZakysaná smetana
- 1decilitrMléko plnotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 1decilitrRum
- 20gramůRozinky tmavé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
36 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
10 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Ostružiny očistíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat. Dáme je do misky, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem. Zatím necháme stranou.
- 2Rozinky namočíme do vhodné nádoby, kde už máme připravený rum. Necháme je namočené asi 10 minut. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme smetanu a mléko, rozklepneme vejce. Nakonec přisypeme scezené rozinky, těsto osolíme a dobře promícháme. Necháme ho 15 minut odpočinout.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme půlku těsta a smažíme 5-6 minut. Potom těsto otočíme a 5 minut dopékáme druhou stranu. Pokračujeme se zbylým těstem.
- 4Hotovou omeletu položíme na talíř, lžící položíme do středu připravené ostružiny. Omeletu přeložíme, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme voňavou mátou a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.