Omeleta s avokádem
40 min.
Ingredience
- 1kusAvokádo
- 0,13litrMléko sójové
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžičkaOlej olivový
- 200gramůOlivy nakládané
- 1špetkaNakládaný zelený pepř
- 1hrstRukola
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozmícháme se sójovým mlékem, přidáme na kostičky nakrájený sýr a osolíme. Vypeckované olivy pokrájíme na malé kousky. Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu v misce rozmačkáme lžící. Přidáme olivy, drcený zelený pepř a sůl.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme rozšlehaná vejce a smažíme omeletu. Po usmažení na jednu polovinu omelety upravíme avokádovou směs a necháme krátce prohřát. Omeletu obložíme rukolou, přehneme na polovinu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.