Omeleta s bramborovou slámou
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusBrambory
- 1lžíceSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 1šálekMáslo čerstvé
- 1,5lžíceKečup
- 30mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1078 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
103 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
989 mg
Postup přípravy
- 1Bramboru oloupeme, nastrouháme na struhadle na kolečka a poté ještě nakrájíme na tenké nudličky velikosti zápalek. V utěrce osušíme a na horkém oleji usmažíme dozlatova.
- 2Metlou rozšleháme v hrnku osolená vejce nastavená mlékem, vlijeme na pánev s horkým máslem a upečeme omeletu. Naplníme ji usmaženou, okapanou bramborovou slámou a přehneme tak, aby sláma byla trochu vidět.
- 3Posypeme ji nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.