Omeleta s brokolicí, květákem a sýrem
22 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo nízkokalorické
- 100gramůBrokolice
- 100gramůKvěták
- 2lžíceHrášek mražený
- 700mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Vaječná směs
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 3lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté růžičky brokolice a květáku rozdělíme na malé růžičky. V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Vložíme do ní růžičky brokolice, květáku a mražený hrášek. Zeleninu povaříme 4 minuty, poté ji scedíme a necháme okapat. Petrželovou nať omyjeme, setřepeme vodu a petrželku pokrájíme nadrobno.
- 2V misce vyšleháme bílky s vejcem, mlékem, nastrouhaným sýrem, drobně pokrájenou petrželkou, solí a pepřem. V pánvi na rozehřátém másle krátce zeleninu orestujeme a snížíme teplotu. Přelijeme ji rozšlehanými vejci a při mírné teplotě pod poklicí necháme vajíčka zatuhnout. Hotovou omeletu hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.