Omeleta s brokolicí, květákem a sýrem

22 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté růžičky brokolice a květáku rozdělíme na malé růžičky. V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Vložíme do ní růžičky brokolice, květáku a mražený hrášek. Zeleninu povaříme 4 minuty, poté ji scedíme a necháme okapat. Petrželovou nať omyjeme, setřepeme vodu a petrželku pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V misce vyšleháme bílky s vejcem, mlékem, nastrouhaným sýrem, drobně pokrájenou petrželkou, solí a pepřem. V pánvi na rozehřátém másle krátce zeleninu orestujeme a snížíme teplotu. Přelijeme ji rozšlehanými vejci a při mírné teplotě pod poklicí necháme vajíčka zatuhnout. Hotovou omeletu hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.