Omeleta s chřestem, plněná žampióny a klobásou
35 min.
Ingredience
- 750gramůChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaCukr krystal
- 200gramůKlobása vepřová
- 1kusCitrony
- 2lžíceMléko čerstvé polotučné
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 3lžíceOlej stolní
- 60gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru.
- 2V mléce rozšleháme žloutky, přimícháme mouku a sníh z bílků, osolíme a na oleji usmažme 4 omelety. Žampióny očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky, jako žampióny nakrájíme i vepřovou klobásu. Kousky hub a uzeniny smícháme a směs rozdělíme na usmažené omelety. Na závěr omelety ozdobíme plátky citrónu a posypeme sekanou petrželovou natí. Omelety servírujeme teplé, jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.