Omeleta s hlávkovým zelím
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hlávkové zelí nadrobno nakrájíme.
- 2V míse smícháme mouku se žloutky, solí, pepřem a mlékem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nakonec přidáme nakrájené zelí. Znovu opatrně promícháme.
- 3Na pánvi na rozehřátém oleji postupně upečeme z těsta 4 omelety.
- 4Můžeme podávat s vařenými bramborymi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.