Omeleta s lanýži
17 min.
Ingredience
- 100gramůLanýž
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 6kusůVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 180gramůVeka
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
360 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Lanýže očistíme, polovinu nakrájíme na proužky a druhou polovinu na plátky. Proužky lanýžů dáme do misky, na ně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozšleháme. Plátky lanýžů povaříme ve vývaru 2 minuty. Scedíme a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme na něj vejce s proužky lanýžů a usmažíme omeletu. Opékáme po obou stranách. Přendáme na talíř a povrch ozdobíme plátky vařených lanýžů.
- 3Podáváme jako předkrm s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.