Omeleta s lososem a artyčoky
30 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 150gramůLosos uzený
- 1lžíceKopr čerstvý
- 400gramůArtyčoky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme všechna vejce, přidáme vodu, sůl a pepř. Vidličkou rozšleháme. V druhé míse smícháme na proužky nakrájeného lososa, 100 ml zakysané smetany a nasekaný kopr. Pořádně zamícháme.
- 2V pánvi si rozpálíme olej a nalijeme na něj vejce. V momentě kdy nám vajíčko zespodu tvrdne, přidáme zeleninu z druhé mísy. Ta by se měla s vejcem spojit. Omeletu nijak nemícháme.
- 3Když vypadá omeleta téměř hotová, přidáme rozčtvrcené artyčoky, kterými vše posypeme. Navrch omelety dáme zakysanou smetanu, která se nám rozteče. Ihned poté můžeme podávat
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.