Omeleta s Nivou, kečupem a olivami
25 min.
Ingredience
- 30gramůStrouhanka
- 250gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceKečup ostrý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
247 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu dobře vymažeme máslem, vysypeme strouhanou a vyložíme půlku nastrouhané Nivy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se sýr začne tavit. Rozklepneme celá vejce, která rozložíme tak, aby vznikly čtyři porce. Mísu vrátíme opět do trouby a pečeme, aby bílky i řloutky mírně ztuhly. Vejce posypeme pepřem a mletou červenou paprikou.
- 2Po vytažení z trouby posypeme vejce zbylým nastrouhaným sýrem. Hotovou omeletu rozkrájíme na čtyři porce, které rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme ostrým kečupem, ozdobíme olivami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.