Omeleta s paprikou a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 200mililitrůVoda pitná
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 15gramůProvensálské koření
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 150gramůPaprika červená
- 100gramůCuketa
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, rozkvedláme, přilijeme vodu, přisypeme strouhaný sýr, sůl, pepř, posekané bylinky, promícháme a necháme vaječnou směs chvilku uležet.
- 2V pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm čtyři omelety z vaječné směsi. Rodělíme je na talířky.
- 3Papriku zbavíme jádřince, cuketu oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na kostičky.
- 4Do pánve dáme rozehřát lžíci másla, přidáme nakládaná rajčata, přisypeme pokrájenou zeleninu, osolíme, zasypeme směsí bylinkového provensálského koření, pár minut podusíme, upravíme na omelety a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.