Omeleta s pršutem
35 min.
Ingredience
- náplň
- 0,5decilitrSmetana ke šlehání 30%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5kusůOkurka salátová
- 0,25špetkaSůl
- 2lžičkyHořčice
- 150gramůŠunka dušená
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5litrMléko čerstve polotučné
- 1lžíceSýr Čedar
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
62 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko, sůl a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a nalijeme na pánev s dobře rozehřátým olejem.
- 2Usmaženou omeletu vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
- 3Připravíme smetanovou směs. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme 2 lžičky hořčice, jemně nastrouhané okurky, zakysanou smetanu a sůl podle chuti. Vše dobře promícháme.
- 4Pršut nebo šunku nakrájíme na tenké větší plátky a poklademe je na vychladlou omeletu. Plátky pršutu potřeme smetanovou směsí, omeletu dobře zavineme a necháme 1 hodinu uležet v lednici.
- 5Vychladlou omeletu nakrájíme na 3 cm široká kolečka, která na talíři servírujeme s jarní cibulkou.
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.