Omeleta s pršutem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
62 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko, sůl a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a nalijeme na pánev s dobře rozehřátým olejem.
  • 2
    Usmaženou omeletu vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
  • 3
    Připravíme smetanovou směs. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme 2 lžičky hořčice, jemně nastrouhané okurky, zakysanou smetanu a sůl podle chuti. Vše dobře promícháme.
  • 4
    Pršut nebo šunku nakrájíme na tenké větší plátky a poklademe je na vychladlou omeletu. Plátky pršutu potřeme smetanovou směsí, omeletu dobře zavineme a necháme 1 hodinu uležet v lednici.
  • 5
    Vychladlou omeletu nakrájíme na 3 cm široká kolečka, která na talíři servírujeme s jarní cibulkou.
  • 9

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.