Omeleta s rajčaty a bazalkou
15 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůVoda pitná
- 20gramůSýr Parmezán
- 1kusRajčata
- 50gramůBazalka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
67 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme rajče nakrájené na kostičky a posekanou bazalku, 2 minuty zahříváme. Přendáme do mísy a uchováme teplé.
- 2V jiné misce ušleháme vejce s nasekanou petrželkou, solí a pepřem, přidáme lžíci vody a nastrouhaný parmezán.
- 3Rozpálíme na pánvi máslo, nalijeme vaječnou směs a otáčením pánve ji rozprostřeme po celé ploše. Smažíme na mírném ohni pozvolna z obou stran, po otočení poklademe omeletu rajčatovou směsí a dopečeme. Opatrně sesuneme na talíř a přeložíme. V rendlíku rozpustíme zbytek másla s nasekanou petrželkou a omeletu polijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.