Omeleta s rajčaty a paprikami

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky očistíme a vcelku opečeme po všech stranách dohněda. Můžeme je opéct přikryté v troubě anebo na plotýnce. Jakmile jsou papriky upečené, přelijeme je studenou vodou, oloupeme je, vytrhneme stopku. Poté papriky podélně rozřízneme a očistíme od semen. Vzniklou dřeň jemně rozsekáme.
  • 2
    Rajčata spaříme horkou vodou, následně je přelijeme studenou a oloupeme je. Dřeň opět rozsekáme najemno, ale musí být bez semen.
  • 3
    Jemně nasekanou cibuli zesklovatíme na kousku másla, podusíme a poté přidáme k dřením. Vše dle chutí osolíme a opepříme. Přidáme rozkvedlaná vejce a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl upečeme na pánvi vymaštěné máslem. Pečeme pouze na jedné straně.
  • 4
    Jakmile je směs tuhá i na povrchu, naservírujeme ji na talíř a přehneme v polovině.
  • 5
    Hotové omelety podáváme se salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.