Omeleta v ciabattě
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2lžíceVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60gramůShiitake houby
- 5gramůTymián čerstvý
- 1kusCiabatta
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do misky, dochutíme pepřem a solí a rozšleháme s vodou.
- 2Zahřejeme polovinu másla, vložíme nakrájené houby a 3-5 minut je zprudka smažíme, až změknou. Přidáme tymián, podle chuti osolíme
- 3a opepříme. Udržujeme houby teplé.
- 4Na jinou rozpálenou pánev přidáme zbylé máslo a pánvičkou zakroužíme, aby se rozprostřelo po dně a po stranách. Když začne máslo pěnit, vlijeme na pánev připravená vejce.
- 5Omeletu smažíme středně zprudka, uvolníme okraje a pánev nakláníme, aby mohla syrová vejce vytéci ke kraji. Když omeleta mírně ztuhne a její spodní strana získá zlatohnědou barvu, pánev odstavíme.
- 6Polovinu omelety vzdálenější od držadla pokryjeme houbami a prázdnou polovinu přes ně přetáhneme. Ohřátý a rozkrojený chléb ciabatta naplníme omeletou. Překrojíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.