Omeleta v ciabattě

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme do misky, dochutíme pepřem a solí a rozšleháme s vodou.
  • 2
    Zahřejeme polovinu másla, vložíme nakrájené houby a 3-5 minut je zprudka smažíme, až změknou. Přidáme tymián, podle chuti osolíme
  • 3
    a opepříme. Udržujeme houby teplé.
  • 4
    Na jinou rozpálenou pánev přidáme zbylé máslo a pánvičkou zakroužíme, aby se rozprostřelo po dně a po stranách. Když začne máslo pěnit, vlijeme na pánev připravená vejce.
  • 5
    Omeletu smažíme středně zprudka, uvolníme okraje a pánev nakláníme, aby mohla syrová vejce vytéci ke kraji. Když omeleta mírně ztuhne a její spodní strana získá zlatohnědou barvu, pánev odstavíme.
  • 6
    Polovinu omelety vzdálenější od držadla pokryjeme houbami a prázdnou polovinu přes ně přetáhneme. Ohřátý a rozkrojený chléb ciabatta naplníme omeletou. Překrojíme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.