Omeleta z brambor a hrášku
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory vařené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůTuk
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Potom přidáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a podusíme.
- 2Zvlášť na másle podusíme hrášek a přidáme jej k bramborám.
- 3Vejce rozkvedláme, nastavíme je 5 lžícemi vody, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a upečeme 4 omelety. Naplníme je dušenou směsí a přehneme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.