Omeleta z brambor se slaninou a cibulí
45 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 25dekagramůAnglická slanina
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme, nastrouháme na hrubším struhadle.
- 2Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, nať z petržele nasekáme na jemno.
- 3Slaninu krájíme na přibližně 1 cm široké proužky.
- 4Na pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje, přidáme proužky slaniny, cibuli, smažíme 5 - 8 minut, dokud cibule nezměkne a slanina není opečená.
- 5Nastrouhané brambory dáme do větší mísy, přidáme k nim směs cibule a slaniny z pánve. Vmícháme rozšlehané vajíčko, mouku a petželovou nať, osolíme, opepříme.
- 6Zbylý olej rozpálíme na pánvi, dáme na něj bramborovou směs a rovnoměrně ji rozprostřeme. Na mírném ohni opékáme přibližně 10 minut, pak omeletu opatrně přesuneme na talíř, přiklopíme druhým talířem a otočíme tak, že je syrovou stranou nahoru. Obrácenou omeletu poté opatrně na oleji dopečeme z druhé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.