Omeleta z brambor se slaninou a cibulí

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme, nastrouháme na hrubším struhadle.
  • 2
    Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, nať z petržele nasekáme na jemno.
  • 3
    Slaninu krájíme na přibližně 1 cm široké proužky.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje, přidáme proužky slaniny, cibuli, smažíme 5 - 8 minut, dokud cibule nezměkne a slanina není opečená.
  • 5
    Nastrouhané brambory dáme do větší mísy, přidáme k nim směs cibule a slaniny z pánve. Vmícháme rozšlehané vajíčko, mouku a petželovou nať, osolíme, opepříme.
  • 6
    Zbylý olej rozpálíme na pánvi, dáme na něj bramborovou směs a rovnoměrně ji rozprostřeme. Na mírném ohni opékáme přibližně 10 minut, pak omeletu opatrně přesuneme na talíř, přiklopíme druhým talířem a otočíme tak, že je syrovou stranou nahoru. Obrácenou omeletu poté opatrně na oleji dopečeme z druhé strany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.