Omeletové nudle I

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
58 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
105 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozšleháme v polovině mléka, osolíme, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a po malých částech přisypáváme hladkou mouku. Vymícháme hustší těsto a poté přilijeme zbytek mléka. Tímto způsobem se vyvarujeme hrudek v těstě.
  • 2
    Těsto musí být velmi řídké, aby se dobře rozlévalo na rozpálenou pánev potřenou tukem v tenkých vrstvách. Pečeme z obou stran.
  • 3
    Takto opečené omelety nakrájíme na proužky cca 40 mm dlouhé a 10 mm široké.
  • 4
    K polévce omelety podáváme zvlášť na talířku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.