Omeletové nudle I
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůTuk
- 1kusPetržel - nať
- 1decilitrMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
58 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
105 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme v polovině mléka, osolíme, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a po malých částech přisypáváme hladkou mouku. Vymícháme hustší těsto a poté přilijeme zbytek mléka. Tímto způsobem se vyvarujeme hrudek v těstě.
- 2Těsto musí být velmi řídké, aby se dobře rozlévalo na rozpálenou pánev potřenou tukem v tenkých vrstvách. Pečeme z obou stran.
- 3Takto opečené omelety nakrájíme na proužky cca 40 mm dlouhé a 10 mm široké.
- 4K polévce omelety podáváme zvlášť na talířku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.