Omeletový koláč s batáty
45 min.

Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 250gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1kusPórek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1kusŘeřicha
- 3kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupané a nahrubo nastrouhané batáty. Za stálého míchání opékáme asi 4 minuty. Přidáme pórek nakrájený na tenké kolečka, máslo a opékáme ještě asi 5 minut. Odstavíme, osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Přimícháme smetanu, 50 g nastrouhaného ementálu a vejce, vše dobře promícháme.
- 2Formu o průměru 24 cm vymažeme máslem, dáme do ní připravenou hmotu a posypeme zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.
- 3Hotový koláč vyjmeme z trouby a ozdobíme řeřichou. Krájíme na deset dílů. Podáváme horký nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.