Omeletový koláč s batáty

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupané a nahrubo nastrouhané batáty. Za stálého míchání opékáme asi 4 minuty. Přidáme pórek nakrájený na tenké kolečka, máslo a opékáme ještě asi 5 minut. Odstavíme, osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Přimícháme smetanu, 50 g nastrouhaného ementálu a vejce, vše dobře promícháme.
  • 2
    Formu o průměru 24 cm vymažeme máslem, dáme do ní připravenou hmotu a posypeme zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.
  • 3
    Hotový koláč vyjmeme z trouby a ozdobíme řeřichou. Krájíme na deset dílů. Podáváme horký nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.