Omelety jahodové

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme žloutky, přisypeme cukr a rozšleháme. Přidáme špetku soli, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme sníh z bílků, nakonec vmícháme změklé máslo, mouku a Solamyl. Vypracujeme těsto na omelety.
  • 2
    Z těsta vytvoříme 4 placičky, které upravíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut zapékáme.
  • 3
    Jahody omyjeme, nakrájíme nadrobno, vmícháme do tvarohu, přimícháme sirup a vanilkový cukr, vymícháme krém, kterým omeletky potřeme a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.