Omelety jahodové
25 min.

Ingredience
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 110gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 70gramůMouka polohrubá
- 40gramůSolamyl - bramborový škrob
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůJahody zahradní
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 50mililitrůSirup Monin - jahodový
- 15gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme žloutky, přisypeme cukr a rozšleháme. Přidáme špetku soli, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme sníh z bílků, nakonec vmícháme změklé máslo, mouku a Solamyl. Vypracujeme těsto na omelety.
- 2Z těsta vytvoříme 4 placičky, které upravíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut zapékáme.
- 3Jahody omyjeme, nakrájíme nadrobno, vmícháme do tvarohu, přimícháme sirup a vanilkový cukr, vymícháme krém, kterým omeletky potřeme a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.