Omelety plněné rýží a masem

60 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme 30 minut odkapat. Do většího hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, vhodíme rýži, přiklopíme pokličkou a povaříme asi 15 minut. Poté ji necháme 10 minut odstát, následně scedíme.
  • 2
    Do větší pánve dáme margarín, přilijeme olej z vlašských ořechů, přidáme nakrájenou šalotku a smažíme asi 8 minut. Přidáme utřený česnek, mletý zátvor a kousky krůtího masa. Zamícháme a smažíme cca 2 minuty. Do pánve vsypeme fazolky, přilijeme kečup a promícháme. Přisypeme rýži, vše znovu zamícháme a necháme 5 minut povařit.
  • 3
    Připravíme si pánvičku, na které budeme smažit omelety. Potřeme ji olejem a ohřejeme na střední stupeň. V misce smícháme vejce, sójovou omáčku, Mirin a cukr. Poté polovinu směsi vlijeme na pánev.
  • 4
    Smažíme asi 2 minuty, dokud nezačne tuhnout. Na polovinu omelety položíme směs rýže a masa. Omeletu překlopíme a přeneseme na talíř, takto pokračujeme i u ostatních omelet. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.