Omelety plněné rýží a masem
60 min.
Ingredience
- 275gramůRýže Basmati
- 25gramůMargarín
- 1kusŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 250gramůKrůtí maso
- 125mililitrůKečup
- 50gramůFazolky mražené
- 0,5lžičkaOlej z vlašských ořechů
- Omelety
- 8kusůVejce slepičí
- 2lžičkyOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme 30 minut odkapat. Do většího hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, vhodíme rýži, přiklopíme pokličkou a povaříme asi 15 minut. Poté ji necháme 10 minut odstát, následně scedíme.
- 2Do větší pánve dáme margarín, přilijeme olej z vlašských ořechů, přidáme nakrájenou šalotku a smažíme asi 8 minut. Přidáme utřený česnek, mletý zátvor a kousky krůtího masa. Zamícháme a smažíme cca 2 minuty. Do pánve vsypeme fazolky, přilijeme kečup a promícháme. Přisypeme rýži, vše znovu zamícháme a necháme 5 minut povařit.
- 3Připravíme si pánvičku, na které budeme smažit omelety. Potřeme ji olejem a ohřejeme na střední stupeň. V misce smícháme vejce, sójovou omáčku, Mirin a cukr. Poté polovinu směsi vlijeme na pánev.
- 4Smažíme asi 2 minuty, dokud nezačne tuhnout. Na polovinu omelety položíme směs rýže a masa. Omeletu překlopíme a přeneseme na talíř, takto pokračujeme i u ostatních omelet. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.