Omelety s parmezánem plněné šunkou a chřestem s jogurtovým dipem
60 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 250gramůSýr Parmezán
- 50gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůŠunka dušená
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kostkaCukr kostkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
546 mg
Cukr
535 mg
Postup přípravy
- 1V rozpuštěném másle rozmícháme mouku. Do této směsi přimícháme mléko, celá vejce a strouhaný parmezán tak, aby vzniklo řídké, hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
- 2Výhonky očištěného chřestu svážeme do otýpky a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru.
- 3Uvařený chřest necháme okapat a vychladnout.
- 4Na pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm 8 tenkých omelet z připraveného, odpočatého těsta. Na každou omeletu dáme plátek šunky a po dvou výhoncích chřestu. Omelety zabalíme a přelijeme jogurtovým, křenovým dipem a podáváme teplé, ozdobené sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.