Omelety se sýrovou omáčkou a chřestem
60 min.
Ingredience
- 750gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1kostkaCukr kostkový
- Omáčka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- Omeleta
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 20gramůŠunka od kosti
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
41 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru.
- 2Těsto připravíme tak, že v mléce rozšleháme vejce a po částech ho vmícháváme do mouky, nakonec do těsta vmícháme sůl a nudličky ze 2 plátků šunky. Těsto necháme v lednici odpočinout 30 minut. Potom z těsta na oleji usmažíme omelety, které udržujeme na teplém místě.
- 3Připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo a rozmícháme v něm lžíci mouky, potom pomalu vmícháme mléko, promícháme a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přidáme rozdrobenou nivu a nastrouhanou goudu a promícháme a necháme oba sýry v mléce rozpustit. Směs okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- 4Na talíře rozdělíme omelety, na které rozdělíme vařený chřest a celé polijeme sýrovou omáčkou. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.