Omelety se sýrovou omáčkou a chřestem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
41 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru.
  • 2
    Těsto připravíme tak, že v mléce rozšleháme vejce a po částech ho vmícháváme do mouky, nakonec do těsta vmícháme sůl a nudličky ze 2 plátků šunky. Těsto necháme v lednici odpočinout 30 minut. Potom z těsta na oleji usmažíme omelety, které udržujeme na teplém místě.
  • 3
    Připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo a rozmícháme v něm lžíci mouky, potom pomalu vmícháme mléko, promícháme a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přidáme rozdrobenou nivu a nastrouhanou goudu a promícháme a necháme oba sýry v mléce rozpustit. Směs okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • 4
    Na talíře rozdělíme omelety, na které rozdělíme vařený chřest a celé polijeme sýrovou omáčkou. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.