Opečená kapusta se slaninou
35 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůCeler bulvový
- 250gramůMrkev kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej olivový
- 200gramůKapusta hlávková
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
229 mg
Postup přípravy
- 1V rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova slaninu nakrájenou na proužky. Přidáme celer a mrkev nakrájené na kostičky a 5 minut podusíme. Vmícháme máslo, nakrájenou kapustu a dusíme dalších 6 minut, až kapusta změkne.
- 2Vše zalijeme smetanou a vaříme na mírném ohmi, dokud se asi zpoloviny neodpaří. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Opečená kapusta se slaninou
Kapustu moc nemusíme ale na tenhle způsob je výborná :)