Opečené brambory na kachním sádle

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Vápník
98 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu a vaříme 5-7 minut při střední teplotě tak, aby brambory zůstaly pevné. Scedíme a vrátíme do hrnce. Na pekáček vložíme tuk a dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 200 °C.
  • 2
    Brambroy přiklopíme pokličkou a hrncem prudce potřeseme, povrch brambor se tak naruší a bude křupavější.
  • 3
    Z trouby vyjmeme pekáč a brambory opatrně ponoříme do tuku, aby se v něm obaliy.
  • 4
    Opékáme v horní části trouby 45-50 minut dozlatova. Brambory v průběhu opékání obrátíme a polijeme tukem.
  • 5
    Děrovanou lžící přendáme brambory na nahřáté talíře, osolíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.