Opečené mleté slepičí plátky
60 min.
Ingredience
- 0,5kusSlepice
- 1kusŽemle tuková
- 150mililitrůMléko polotučné
- 300gramůVepřový bok
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 150gramůStrouhanka
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
66 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
617 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Polovinu slepice zbavíme kůže, vykostíme a maso dvakrát umeleme. Vepřový bok bez kůže a kostí nahrubo nasekáme, žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem.
- 2V míse smícháme slepičí a vepřové maso s namočenou žemlí a žloutky, přidáme sůl a nastrouháme muškátový oříšek, vše promícháme a přeneseme na vál. Na vále směs zahustíme strouhankou, dobře prohněteme a vytvarujeme 6 oválných plátků, které pak v rozpáleném sádle na pánvi opečeme dočervena.
- 3Plátky podáváme jak teplé, tak studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.