Opečené mleté slepičí plátky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
66 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
617 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu slepice zbavíme kůže, vykostíme a maso dvakrát umeleme. Vepřový bok bez kůže a kostí nahrubo nasekáme, žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem.
  • 2
    V míse smícháme slepičí a vepřové maso s namočenou žemlí a žloutky, přidáme sůl a nastrouháme muškátový oříšek, vše promícháme a přeneseme na vál. Na vále směs zahustíme strouhankou, dobře prohněteme a vytvarujeme 6 oválných plátků, které pak v rozpáleném sádle na pánvi opečeme dočervena.
  • 3
    Plátky podáváme jak teplé, tak studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.