Opečení pstruzi s fenyklovým salátem
30 min.
Ingredience
- 1kusPstruh
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceCukr krystal
- 2lžíceOcet vinný
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1hrstHrozinky
- Na salát
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1kusPomeranče
- 2špetkySůl bylinková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstMáta
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
23 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Ve víně namočíme rozinky. Filety ze pstruha opláchneme a osušíme. Opláchnutou a osušenou petrželovou nať drobně posekáme.
- 2Filety ze pstruha nakrájíme po šířce na proužky 2,5 cm, ochutíme solí a pepřem. Na rozpáleném oleji osmažíme nejprve 2 minuty kůži dolů, další 2 minuty obráceně. Opečené kousky ryby přeložíme na talíř a ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr. Zakapeme octem, přidáme rozinky i s vínem, v kterém byly naložené a za stálého míchání necháme odvařit alkohol. Když omáčka vychladne, vmícháme petrželovou nať a lžíci drobně posekané natě z fenyklu.
- 3Na salát očistíme fenykl, odřízneme dřevité části, fenykl rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou.
- 4Oloupaný pomeranč rozdělíme na měsíčky, mátu hrubě posekáme a přimícháme k fenyklu.
- 5Salát narovnáme na talíře, na něj položíme kousky ryby a přelijeme vychladlou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.