Opékaná rýže s vepřovou kýtou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůRýže loupaná
- 350mililitrůVoda pitná
- 250gramůVepřová kýta
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2kusyRajčata
- 60gramůHrášek
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vaříme ve vodě asi 15 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli a omyté, na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Opékáme asi 4 minuty dozlatova. Do woku přidáme na plátky nakrájené žampiony, prolisovaný česnek a opékáme 1 minutu. Vmícháme sójovou omáčku, cukr a zahříváme 2 minuty. Nakonec přisypeme vařenou rýži, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a předem uvařený hrášek, vše promícháme a směs vyjmeme na nahřátý talíř. Do woku vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme do ztuhnutí. Vrátíme zpět směs s rýží a promícháme s vejci.
- 2Pokrm upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.