Opékance
75 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceSádlo škvařené
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
8 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme 1 kg brambor, zalijeme vodou a uvaříme ve slupce. Vaříme je 20 minut. Potom scedíme, teplé oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim vejce, sůl, hrubou mouku a těsto vymícháme. Potom dáme na pomoučený vál a dobře rukama propracujeme. Nesmí se lepit. Utvoříme dva válečky o průměru 4 cm. Nožem nakrájíme špalíčky široké asi 3 cm. Plech vytřeme sádlem, špalíčky rozložíme a pečeme v troubě 15 minut na 200°C, potom je lopatkou otočíme a pečeme dalších 6-8 minut do zlatohněda.
- 2Mezitím pokrájíme uzenou slaninu na malé kostičky a v pánvi je vysmažíme dozlatova.
- 3Upečené špalíčky dáme do mísy, promícháme se škvarečky slaniny, dáme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.