Opékané svatojakubské mušle
55 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 12kusůMušle svatojakubské
- 1špetkaCitronová kůra
- 200gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 1kusCibulka jarní
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Použijeme mušle bez jiker a lastur. Důkladně omyjeme, osušíme a necháme cca 10min marinovat ve směsi citronové kůry a sezamového oleje.
- 2Cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na dílky. Z chilli papričky odstraníme semínka a společně s česnekem nasekáme najemno.
- 3Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme jarní cibulku. Poté přidáme rajčata, zázvor, česnek a chilli papričku a opékáme cca 3min. Ochutíme rybí a ústřicovou omáčkou a vyjmeme z pánve.
- 4Rozehřejeme zbytek oleje a mušle orestujeme dozlatova.
- 5Hotové mušle rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.