Opékané svatojakubské mušle

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme mušle bez jiker a lastur. Důkladně omyjeme, osušíme a necháme cca 10min marinovat ve směsi citronové kůry a sezamového oleje.
  • 2
    Cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na dílky. Z chilli papričky odstraníme semínka a společně s česnekem nasekáme najemno.
  • 3
    Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme jarní cibulku. Poté přidáme rajčata, zázvor, česnek a chilli papričku a opékáme cca 3min. Ochutíme rybí a ústřicovou omáčkou a vyjmeme z pánve.
  • 4
    Rozehřejeme zbytek oleje a mušle orestujeme dozlatova.
  • 5
    Hotové mušle rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.