Opékané tofu se zeleninou
22 min.
Ingredience
- Marináda
- 2lžíceZázvor mletý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1kusChilli paprička
- 2kusyŠalotka
- 0,5lžičkaKoření pěti vůní
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyŠalotka
- 1hrnekHrášek
- 120gramůHouby čerstvé
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 230gramůSýr sójový - Tofu
- 120gramůKukuřice
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Třtinový cukr, chilli papričku, koření pěti vůní, sójovou omáčku, šalotku, čínské rýžové víno a mletý zázvor dáme do misky a připravíme marinádu. Přidáme kousky tofu a opatrně je obrátíme, aby se marinádou rovnoměrně pokryly. Misku přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Během marinování tofu dvakrát obrátíme.
- 2Marinádu slijeme a odložíme.
- 3V předehřáté pánvi rozpálíme olej, přidáme tofu a opékáme 3 minuty dozlatova. Tofu přeneseme na talíř. Na pánev přidáme šalotky a česnek, za stálého míchání je opékáme 2 minuty, potom přidáme kukuřičky a opékáme další minutu. Přidáme lusky hrášku a houby, opékáme ještě 2 minuty.
- 4Na pánev vrátíme tofu, přilijeme marinádu a opatrně prohřejeme. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme nakrájeným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.