Opékané tofu se zeleninou

22 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třtinový cukr, chilli papričku, koření pěti vůní, sójovou omáčku, šalotku, čínské rýžové víno a mletý zázvor dáme do misky a připravíme marinádu. Přidáme kousky tofu a opatrně je obrátíme, aby se marinádou rovnoměrně pokryly. Misku přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Během marinování tofu dvakrát obrátíme.
  • 2
    Marinádu slijeme a odložíme.
  • 3
    V předehřáté pánvi rozpálíme olej, přidáme tofu a opékáme 3 minuty dozlatova. Tofu přeneseme na talíř. Na pánev přidáme šalotky a česnek, za stálého míchání je opékáme 2 minuty, potom přidáme kukuřičky a opékáme další minutu. Přidáme lusky hrášku a houby, opékáme ještě 2 minuty.
  • 4
    Na pánev vrátíme tofu, přilijeme marinádu a opatrně prohřejeme. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme nakrájeným koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.