Opilá třešňová omáčka k limetkovým mističkám

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1228 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
52 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně vypeckujeme, přidáme likér a cukr, přivedeme k varu.
  • 2
    Solamyl rozmícháme v trošce vody. Přidáme k horkým třešním, necháme přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme na plát a vykrájíme kolečka podle velikosti zapékacích misek. Ty potom vložíme do misek a potřeme bílkem, posypeme strouhanými mandlemi a cukrem.
  • 3
    Pečeme v horké troubě 15-20 minut. Střed horkých mističek trochu promáčkneme lžící. Mascarpone smícháme s limetkovou kůrou a vymačkáme šťávu. Přidáme ušlehanou šlehačku.
  • 4
    Směsí naplníme vychladlé mističky a podáváme s teplou nebo studenou třešňovou omáčkou.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.