Opilá třešňová omáčka k limetkovým mističkám
45 min.
Ingredience
- 25gramůSolamyl - bramborový škrob
- 80gramůCukr krupice
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 25gramůCukr vanilka
- 250gramůMascarpone
- 2kusyLimetka
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMandle
- 500gramůKompot třešňový
- 130mililitrůLikér pomerančový
- 300gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1228 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
52 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Třešně vypeckujeme, přidáme likér a cukr, přivedeme k varu.
- 2Solamyl rozmícháme v trošce vody. Přidáme k horkým třešním, necháme přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme na plát a vykrájíme kolečka podle velikosti zapékacích misek. Ty potom vložíme do misek a potřeme bílkem, posypeme strouhanými mandlemi a cukrem.
- 3Pečeme v horké troubě 15-20 minut. Střed horkých mističek trochu promáčkneme lžící. Mascarpone smícháme s limetkovou kůrou a vymačkáme šťávu. Přidáme ušlehanou šlehačku.
- 4Směsí naplníme vychladlé mističky a podáváme s teplou nebo studenou třešňovou omáčkou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.