Opilý dresink
15 min.
Ingredience
- 375mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2mililitryCitronová šťáva
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
22 mg
Cukr
180 mg
Postup přípravy
- 1Misku se žloutky vložíme do horké vodní lázně. Žloutky s špetkou soli vyšleháme do pěny. Do vzniklé žloutkové pěny postupně zašleháme pivo. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hustý krémový dresink. Dresink dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 2Podáváme k paprikám nebo cuketám a lilkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.