Oplatkové brambory
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1litrOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2283 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
250 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Vápník
38 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Vroubkovaným nožem je nakrájíme na tenké plátky, přitom bramboru po každém řezu obrátíme o 90 stupňů, aby vznikla na plátku mřížka.
- 2Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a brambory v něm usmažíme dozlatova. Po usmažení podle chuti osolíme.
- 3Podáváme jako přílohu k minutkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.