Opočené tousty se slávkami a mušličkami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušličky dáme do mísy, zalijeme je studenou vodou se 2 hrstkami
  • 2
    hrubé soli a necháme alespoň 2 hodiny pročišťovat. Slávky pod tekoucí studenou vodou očistíme a omyjeme. Nasekáme petrželku, oloupáme stroužky česneku a lehce je podrtíme.
  • 3
    Do 2 pánví nalijeme po 1 lžíci olivového oleje, přidáme 1/2 stroužku oloupaného česneku, trochu nasekané petrželky a malou sklenku bílého vína. Do jedné pánve přidáme mušličky, do druhé slávky, obě zakryjeme pokličkami a prudce povaříme, dokud se mušle neotevřou. Vyhodíme ty, které se neotevřely. Vyloupané dáme do mísy. Přes síto na ně scedíme tekutinu, v níž se vařily.
  • 4
    V jiné pánvi osmažíme na oleji zbývající 1 a 1/2 stroužku česneku a papričku, potom oboje vyjmeme a vyhodíme. Přídáme slávky, mušličky a zalijemem je scezenou omáčkou, v níž se vařily a necháme ji zprudka vypařit. Nakonec všechno posypeme nasekanou petrželkou.
  • 5
    Nasucho opečeme na pánvi nebo v troubě krajíčky chleba, jakmile budou opečené, překrojíme je na poloviny a navršíme na ně připravené mořské plody. Všechno urovnáme na plochou mísu a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.