Orecchiette s hráškovým krémem a mrkví
30 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 200gramůHrášek
- 50gramůŠalotka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1litrVývar zeleninový
- 1lžičkaSýr kozí
- 1lžíceSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 120gramůMrkev kořen
- Na těstoviny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme ji na másle zesklovatět. Je-li to nutné, podlijeme troškou vývaru. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme, vaříme 5 minut. Zalijeme teplým vývarem a vaříme, dokud hrášek nezměkne.
- 2Vše rozmixujeme ponorným mixérem společně s kozím sýrem a panenským olivovým olejem. Upravíme hustotu a chuť. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente" a scedíme, var dokončíme v hrnci s ještě tekutým hráškovým krémem. Oškrabeme mrkve, nakrájíme je na kostičky a osmahneme na pánvi s troškou olivového oleje. Dobře promícháme těstoviny s parmezánem a podáváme s kostičkami mrkve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.