Ořechová růže

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, přisypeme lžičku cukru, špetku soli, vlijeme trochu vlažného mléka a necháme 10 minut kvasit. Pak přidáme zbytek cukru, mléka, máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou, odložíme na teplé místo kynout.
  • 2
    Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vyválíme obdélníky.
  • 3
    V jedné misce smícháme sušené brusinky, mleté vlašské ořechy, cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, vejce, rum a umícháme vláčnou hmotu.
  • 4
    V další misce smícháme najemno nasekané mandle, moučkový cukr, vejce, mandlový likér a smetanu.
  • 5
    Každý plát těsta pomažeme jednou nádivkou a těsto zavineme jako roládu. Poté těsto nakrájíme na 4 cm silné plátky.
  • 6
    Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a střídavě do ní klademe roládky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, dortovou formu vložíme do trouby. Pečeme 30 minut.
  • 7
    Upečený koláč vyjmeme z trouby, ještě horký jej potřeme višňovou marmeládou, necháme ztuhnout, vychladnout a pak podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.