Ořechové hvězdy s rumovou polevou

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
65

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
569 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lískové oříšky najemno umeleme. Suchary za pomocí válečku rozdrtíme a přimícháme k mletým ořechům, přidáme špetku mletého zázvoru, mletého hřebíčku a špetku skořice.
  • 2
    Z bílků, limetkové šťávy a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, poté za stálého šlehání přimícháme cukr a nakonec přidáme směs ořechů, sucharů a koření. Vše důkladně promícháme a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.
  • 3
    Na pomoučněném válu vyválíme z těsta placku a pomocí vykrajovátka tvoříme hvězdy a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 100°C asi 60 minut. Po upečení je
  • 4
    necháme vychladnout.
  • 5
    V misce ušleháme bílky do polotuhého sněhu, přimícháme moučkový cukr a rum. Hotovou polevou potíráme vychladlé hvězdy, necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.