Ořechové hvězdy s rumovou polevou
100 min.
Ingredience
- 3kusySuchar dietní
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaHřebíček mletý
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 250gramůCukr krupice
- Poleva
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 2lžíceRum
- 250gramůOřechy lískové
Počet porcí:
65Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
569 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lískové oříšky najemno umeleme. Suchary za pomocí válečku rozdrtíme a přimícháme k mletým ořechům, přidáme špetku mletého zázvoru, mletého hřebíčku a špetku skořice.
- 2Z bílků, limetkové šťávy a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, poté za stálého šlehání přimícháme cukr a nakonec přidáme směs ořechů, sucharů a koření. Vše důkladně promícháme a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.
- 3Na pomoučněném válu vyválíme z těsta placku a pomocí vykrajovátka tvoříme hvězdy a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 100°C asi 60 minut. Po upečení je
- 4necháme vychladnout.
- 5V misce ušleháme bílky do polotuhého sněhu, přimícháme moučkový cukr a rum. Hotovou polevou potíráme vychladlé hvězdy, necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.